mercoledì 4 luglio 2012

Să ne cerem NOI scuze vinovatului-nevinovat."În alte părți ale Europei, pentru plagiat demisionezi. La noi, unde suntem noi, îți ceri numai scuze, îți ceri iertare și mergi înainte.” RĂZVAN THEODORESCU, academician

Da domnule în alte părți ale Europei demisionezi iar prestigiul tău va avea de suferit în mod drastic.

„La noi, unde suntem noi iți ceri iertare și mergi înainte”: tocmai din acest motiv ne merge bine și suntem văzuți „așa de bine”.

Tocmai din acest motiv când zici (poate chiar cu mândrie) că ești absolvent al unei Universități din România lumea să uită la tine nedumerită.

Tocmai din acest motiv cercetarea românească e bună doar pentru o lectură de „noapte bună”.

Tocmai din acest motiv un Academician român poate afirma „Eu nu cred că Victor Ponta este atât de vinovat. Poate a făcut-o, dacă se va dovedi că a făcut-o, din inexperiență, nu din rea-voință".

Tocmai din acest motiv un academician își permite să ignore regulile de bază ale scrierii academice de dragul politicii.

Un singur lucru a omis „distinsul” „academician” român: dacă avem pretenții de trai și dezvoltare europeană, dacă vrem să fim tratați cu respect de statele europene,  dacă vrem Universități în top 500,  atunci trebuie să pretindem demisia unui premier acuzat (și găsit vinovat) de Furt Intelectual...așa cum se întâmplă în alte părți ale Europei.

În caz contrar, putem să stăm în continuare la marginea Europei unde ne putem permite orice... chiar și să nu avem o Academie Română de exemplu... sau o Curte Constituțională... 

Nessun commento:

Posta un commento